Μία φιλία και ένα ρεκόρ Γκίνες - ταινία μικρού μήκους





Ο Κώστας και ο Γεράσιμος είναι δύο φίλοι, οι οποίοι έτρεξαν 24 ώρες με αναπηρικό αμαξίδιο, προκειμένου να αναδείξουν το Ειδικό Σχολείο Κισάμου Χανίων και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τα ίσα διαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Με αυτή τους την προσπάθεια κατέκτησαν το Ρεκόρ Γκίνες.

Την ταινία μικρού μήκους "Μία φιλία και ένα ρεκόρ Γκίνες" δημιούργησε η Δ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη τη σχολική χρονιά 2023-2024. Τα παιδιά είχαν συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής. Μέχρι την ημέρα των γυρισμάτων, μέσα από εργαστήρια κινηματογράφου, εξοικειώθηκαν με τη χρήση της κάμερας, του τριπόδου και της συσκευής ηχογράφησης, καθώς και πως παίρνουμε συνεντεύξεις για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Την ημέρα του γυρίσματος ήταν υπεύθυνα σε ομάδες για την κάμερα, τον ήχο και τη συνέντευξη. Επιπλέον, με βάση την ιστορία, πλαισίωσαν την ταινία τους με την τεχνική του stop-motion. 

Ευχόμαστε αυτή η ταινία να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων και να αναδείξει περισσότερο την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες. 

Ευχαριστούμε τον Κώστα Βαρουχάκη και τον Γεράσιμο Στυλιανακάκη για τη συνέντευξη, τον κο Στέφανο Λυραντωνάκη, διευθυντή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. -Λ. Χανίων και τους/τις εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία και τον σύλλογο Νεολαίας Κισσάμου για την οικονομική υποστήριξη στη μετακίνηση των παιδιών για τις ανάγκες του γυρίσματος. 



Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ανάμεσα στις μαθητικές ταινίες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια