Φιλοζωία στην πράξη

 



Ένα πολύ όμορφο ταξίδι, ένα πραγματικό βιωματικό μάθημα ζωής, μια φιλοζωική δράση του σχολείου μας έφτασε στο τέλος. Πριν περίπου τρεις μήνες βρέθηκαν στην αυλή του σχολείου μας δύο νεογέννητα δίδυμα γατάκια τριών μηνών περίπου.

Κοντά σε αυτά βρέθηκαν και δύο αδέσποτες γατούλες ενός έτους, η Πορτοκαλάδα και η Λιλή όπως τις ονόμασαν τα παιδιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να τα περιθάλψουμε. Εκπαιδευτικοί φρόντισαν να τα βρούμε στέγη και φαγητό και αμέσως τους κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια και τα αποπαρασιτώσαμε.





Έγιναν μέρος της καθημερινής μας σχολικής ζωής. Ζούσαν ανάμεσά μας. εκπαιδευτικοί και παιδιά τα αντιμετωπίσαμε με στοργή και αγάπη. 

Ένα σχολείο πρέπει να είναι πρωτοπόρο σε καινούριες ιδέες και αντιλήψεις. Κάποιες φορές να σπάει κάποια στερεότυπα και προκαταλήψεις και να συνδιαμορφώνει με την τοπική κοινωνία καινούριες αξίες.

Στο τέλος τα καταφέραμε! Οι γατούλες υιοθετήθηκαν από τέσσερις μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Τώρα θα έχουν μόνιμη στέγη και φροντίδα! Ήδη μας λείπουν. Αλλά ξέρουμε ότι κάναμε το σωστό!








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια