Ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα την τοπική ιστορία

 



Αυτή τη σχολική χρονιά μαθήτριες και μαθητές από τη Δ' τάξη ξεκινούν τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές με συνεντεύξεις και πληροφορίες από την τοπική ιστορία και τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Τα παιδιά ρωτούν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες θυμούνται!

Η Κυριακή - Γιολάντα μίλησε με τον παππού της για τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα για το τι έγινε στα χωριά τους στο νομό Χανίων, όταν ήταν υπό την κατοχή της Ναζιστικής Γερμανίας. Έτσι μας μεταφέρει μία ιστορία από τον παππού της όπως την έζησε η οικογένειά του.


Η Βασιλική από τη Δ' τάξη του Δημ. Σχ. Ταυρωνίτη ρώτησε τη γιαγιά της να της πει μία ιστορία από τον πόλεμο. Και η γιαγιά μπορεί να μη θυμάται πολλά, αλλά αυτή η ιστορία της έχει μείνει χαραγμένη.




Η Παναγιώτα και οι δύο Μανώληδες ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψή τους στο Μουσείο Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Πλατανιά και ήθελαν να μοιραστούν μαζί σας ότι έμαθαν.



Μην ξεχνάτε να ακούτε τις εκπομπές του σχολείου μας και άλλων σχολείων του νομού στο ραδιόφωνο του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων

https://diktiosxolionchania.blogspot.com/search/label/%CE%A1%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%82?&max-results=6

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια