Μια διαφορετική γιορτή της 28ης στο σχολείο

 



Το σχολείο μας τίμησε φέτος την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου με βιωματικές δράσεις σε 5 κύκλους εργαστηρίων που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Τα παιδιά σ
υμμετείχαν στα εργαστήρια ανά τάξη.


Στο πρώτο εργαστήριο της ανάγνωσης – δραματοποίησης τα παιδιά άκουσαν και δραματοποίησαν αποσπάσματα από τα βιβλία «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και «Ο Εχθρός» του Cali, Davide. 




Στο δεύτερο εργαστήριο, συνέχεια του πρώτου, οι μαθητές /τριες αναρωτήθηκαν τι έκανε το σχολείο στον πόλεμο και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα σε ένα μπουκάλι.




Στο τρίτο εργαστήριο ζωγράφισαν το δέντρο της Ειρήνης και του Πολέμου, ενώ στο τέταρτο αναπαράστησαν με τα συναισθήματά τους τα αγάλματα του πολέμου. 



Τέλος, στο πέμπτο εργαστήριο τα παιδιά είδαν αποσπασματικές εικόνες από τον πίνακα του Πικάσο, Guernica, έγραψαν τι μπορεί να λένε οι χαρακτήρες. Στη συνέχεια είδαν ολόκληρο τον πίνακα, παρακολούθησαν σε βίντεο την Guernica, έμαθαν την ιστορία του, συζήτησαν και προβληματίστηκαν για τις συνέπειες του πολέμου και την αξία της ειρήνης. Ολοκληρώνοντας, αναπαράστησαν τον πίνακα με τα σώματά τους και έβαλαν φωνή στους χαρακτήρες.





Την ημέρα της Εθνικής Επετείου το σχολείο μας παρέλασε με υπερηφάνεια τιμώντας τη μνήμη των προγόνων μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια