Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

 



Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στην 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας επισκεφτήκαμε το κλειστό γυμναστήριο καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ταυρωνίτη, όπου το δασκαλικό προσωπικό του σχολείου οργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες σε σταθμούς.




Αρχικά η μέρα ξεκίνησε με περίπατο, περπατώντας από το σχολείο ως το κλειστό γυμναστήριο. Εκεί μας επισκέφτηκε η ομάδα ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ή οποία εκπροσωπήθηκε από ποδοσφαιριστές και μέλη του τεχνικού επιτελείου. Μας μίλησαν για την θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και την σπουδαιότητα του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Στην συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με το επάγγελμά τους, έπαιξαν ανταλλάσσοντας πάσες και κατά την αποχώρησή τους δώρισαν στο σχολείο μας 2 μπάλες ποδοσφαίρου.




Έπειτα τα τμήματα χωρίστηκαν στα 2 γήπεδα (ποδοσφαίρου και μπάσκετ), όπου στήθηκαν και οργανώθηκαν 6 σταθμοί σε μορφή αγώνων σκυταλοδρομίας, διαδρομών με εμπόδια, παιχνιδιών όπως το limbo και αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Κατά την διάρκεια όλης της ημέρας είχαμε ως κοινό σύνθημα το ‘’η κίνηση δίνει ζωή’’.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια