Πρόσκληση προβολής μαθητικών ταινιών στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

 


Σας προσκαλούμε το Σάββατο 28/10/2023 και ώρα 17.00 στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων όπου θα πραματοποιηθούν οι προβολές Μαθητικών Ταινιών από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 2022-2023.

Το σχολείο μας συμμετέχει ξανά στη γιορτή αυτή με δύο ταινίες της περσινής Ε' τάξης. 

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

"Όλοι για έναν"


Μία μαθήτρια της Ε' τάξης δέχεται εκφοβισμό από συμμαθητές/τριες της τάξης της. Ώσπου μία μέρα αποφασίζει να αντισταθεί φοβίζοντας τους. Είναι όμως η εκδίκηση η λύση που χρειάζεται; Την απάντηση θα της τη δώσουν άλλοι/ες συμμαθητές/τριες της.

Η ταινία δημιουργήθηκε μέσα από τη συνέλευση τάξης και πρόκειται για δημιούργημα των παιδιών, τα οποία είχαν ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια, από την εύρεση του θέματος έως και το μοντάζ. Μέσα από εργαστήρια κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο από την εκπαιδευτικό της τάξης, τα παιδιά έμαθαν να χειρίζονται την κάμερα, να αναγνωρίζουν τεχνικά χαρακτηριστικά μίας ταινίας, να φτιάχνουν σενάριο και storyboard. 


"Κάμερα γράφει"




Το ντοκιμαντέρ "Κάμερα γράφει" γυρίστηκε με αφορμή την ταινία μικρού μήκους των παιδιών "Όλοι για έναν" με την εποπτεία και υποστήριξη του Φεστιβάλ του Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων cineΜαθήματα και CR.E.DOC. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ όπου καταγράφει την πορεία των παιδιών να δημιουργήσουν μία μικρού μήκους ταινίας. Σκοπός της ταινίας είναι να αναδείξει την κινηματογραφική αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά κυρίως πως παιδιά δημοτικού μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να παράγουν κάτι δικό τους με απλά μέσα. 

*Οι αφίσες είναι επίσης δημιούργημα των παιδιών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια