Βιβλιοθήκη σε ρόδες

 


Στο σχολείο μας αυτή τη σχολική χρονιά ξεκίνησε η κινητή δανειστική βιβλίοθήκη ή αλλιώς "Βιβλιοθήκη σε ρόδες". Με ένα τρέιλερ γεμάτο βιβλία και έναν τηλεβόα μεγάλα παιδιά του σχολείου καλούν τα υπόλοιπα να δανειστούν λογοτεχνικά βιβλία για το σπίτι. 


Στόχος είναι να μετατρέψει τα παιδιά σε ενεργητικούς αναγνώστες και τα βοηθά να αποκτήσουν καλές συνήθειες ως προς τη χρήση και συντήρηση των βιβλίων. Δημιουργεί υπευθυνότητα, επηρεάζει και διαμορφώνει τη σχέση τους με το βιβλίο.



Η εφαρμογή της κινητής βιβλιοθήκης στην αυλή έχει σκοπό να παρακίνησει περισσότερο τα παιδιά στη διαδικασία του δανεισμού με έναν ευχάριστο και ασυνήθιστο τρόπο. 

Επιπλέον, προσφέρει στα παιδιά δυνατότητες για την προώθηση δραστηριοτήτων γραφής και ανάγνωσης που έχουν λειτουργικό σκοπό, αλλά και αυτοδιαχείρησης της βιβλιοθήκης του σχολείου, καθώς τα ίδια τα παιδιά σε ζευγάρια αναλαμβάνουν να συμπληρώνουν και να ελέγχουν το τετράδιο δανεισμού.


Η πρώτη εφαρμογή της κινητής βιβλιοθήκης ξεκίνησε με ενθουσιασμό με τα μικρότερα κυρίως παιδιά να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά να δανειστούν ένα βιβλίο και να κάθονται στο πλάι να το διαβάσουν αμέσως! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια